Skip to main content

Over de extrapoleerbaarheid van voetbal

.
11
09

Over de extrapoleerbaarheid van voetbal

In een week waar het succes van de rode duivels, een triathlonmedaille en een nobelprijs fysica (voor onderzoek in de vorige eeuw) als bewijs dienen over hoe we best samenwerken, valt het me vooral op hoe sterk we op zoek zijn naar HOE we dan wel best samenwerken.

Wel, er is goed nieuws: nog maar 4 jaar gelden won Elinor Ostrom de Nobelprijs voor economie (als eerste vrouw in deze categorie!), als erkenning naar haar onderzoek naar.... samenwerken in leefgemeenschappen.

Ik ga me niet uitspreken over hoe je dit best kan toepassen in de politiek - want mijn tak van sport is samenwerken tussen organisaties en bedrijven.

Maar ik denk wel dat dit brokje inhoud - op basis van tientallen jaren onderzoek naar meer dan 1000 gemeenschappen, wereldwijd en door heel veel wetenschappers - meer te vertellen heeft over wat we best doen om onze Vlaamse, Belgische en Europese gezellige en rijke samenleving te beheren.

Voor een vlugge indruk van Elinor Ostrom's bevindingen kan je hieronder terecht. Als je meer tijd hebt (en een frisse geest...) kan je hier haar speech vinden bij de uitreiking van de Nobelprijs.

Samenwerken in communities en ketens from Jan De Kezel

Voor alle duidelijkheid - ik ben een dankbaar supporter van onze Belgische sporters en ook blij dat een Belg nog eens een Nobelprijs kreeg. Maar ik haal mijn brood liefst bij de bakker.

  • Share:
0

Post a comment

comment