Skip to main content

Jinnih Beels geeft de aftrap voor participatief spel ‘Samen op Stap’ bij KRAS Antwerpen Dam

kras1
26
03

Jinnih Beels geeft de aftrap voor participatief spel ‘Samen op Stap’ bij KRAS Antwerpen Dam

Antwerpen, 26 maart - Vandaag kwam schepen Jinnih Beels samen met de pers op bezoek bij KRAS Dam. Aanleiding? De KRAS-jongeren deden vandaag het spel ‘Samen op Stap’ van Wegwijs.

De activiteit leert jongeren op een speelse manier zich veiligheid en duurzaam te verplaatsen.

Participatief? De jongeren, hun begeleiders en ouders mogen de inhoud van de mee bepalen. 2 weken op voorhand brengen we samen de gevaarlijke punten in hun buurt in kaart, en verzamelen we ook ideeën hoe het duurzamer en veiliger kan.

Ook tijdens de activiteit is meedoen en spelend leren de boodschap: gevaarlijke punten analyseren we samen via de wegwijs verkeers-app, en langs het parcours op maat doen we heel wat educatieve spelletjes rond verkeer en mobiliteit.

Wegwijs is een initiatief van Stad Antwerpen. De activiteiten zijn gratis voor jeugdwerkingen en sportclubs op het grondgebied van stad Antwerpen.

Createlli staat in voor het project, de participatieve aanpak en de technologie: de wegwijs-app draait op ons participatieplatform. Onze partners: Octopusplan vzw brengt haar expertise rond verkeer, speels leren en communicatie, Sportpret vzw begeleidt de jongeren tijdens de activiteiten met ervaren jeugdwerkers, Drive Up Safety (DUS) ondersteunt de sensibiliseringsacties bij fuiven.

Je vindt meer info over Wegwijs en kan een activiteit aanvragen op

https://wegwijs.antwerpen.be

Je ziet schepen Jinnih Beels ook in actie in dit krantenartikel

kras4

 

kras3

  • Share:
0

Post a comment

comment