Skip to main content

Arcadis en Createlli achter de schermen van de Materialenscan

.
15
10

Arcadis en Createlli achter de schermen van de Materialenscan

Createlli ontwikkelde samen met Arcadis de materialenscan voor OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij. Dit project ligt Createlli nauw aan het hart, precies omdat OVAM hier verduurzaming en samenwerking in de waardeketens in Vlaanderen wil stimuleren.

De Materialenscan is een analyse van de ingaande (grondstoffen) en uitgaande (producten, afvalstoffen en emissies) stromen in bedrijven. OVAM wil voor eind 2014 meer dan 200 KMO's in Vlaanderen helpen om hun materiaalstromen te screenen. Die screening zal dan opportuniteiten aantonen om materialen efficiënter te gebruiken: meer werken in geslotne kringlopen, meer milieu-vriendelijke materialen gebruiken, minder materiaalgebruik, ...
Meer info over de materialenscan van je hier (www.ovam.be) en hier (prezi.com). Arcadis bracht de domeinexpertise aan en leidde het project. Createlli zorgde voor de IT-technische kant.

De scan op zich is pas het begin. Eens de opportuniteiten gekend, begint het 'echte' werk: samenwerken in de KMO én in de keten om het 'materialenverbruik' te verminderen. Precies op dat vlak voert Createlli nu met Arcadis een nieuw project uit, om die samenwerking in de keten succesvol op te zetten, en van opportuniteiten over creatieve ideeën over te gaan naar echte verandering en meetbare resultaten.

  • Share:
0

Post a comment

comment